De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verdere digitalisering van bedrijfsprocessen. Een werkgroep samengesteld uit interne en externe specialisten heeft in fases diverse procesverbeteringen doorgevoerd.

Met ondersteuning van o.a. adviseurs van Student-Consultant wordt onze ERP backbone klaargemaakt voor de (IT-)infrastructuur van de toekomst. Technieken zoals Blockchain, A.I. ChatGPT en Power.BI worden bestudeerd en getest.

Weer een voorbeeld van de MEKA way… altijd in voorbereid op en bezig met de verandering in de markt!

Via slimme systemen wordt inmiddels data over markten en klanten, prijsontwikkeling en trends, orders en leveringsvoorwaarden vastgelegd. Maar nog belangrijker, deze informatie kan hierdoor systematisch worden geanalyseerd en omgezet in klantgerichte inkoopadviezen.

In de toeleveringsmarkt van staal en metaal is een actuele inzicht van beschikbare capaciteit, voorraden, prijzen en kosten onmisbaar om een juiste inkoopprognose en dito resultaat te kunnen waarborgen.

Dit dashboard zorgt ervoor dat MEKA continu in staat is data te genereren, analyseren en te vertalen. Door haar rol als strategisch-tactisch inkooppartner wil MEKA een grote bijdrage leveren aan het inkoopresultaat van haar klanten. Dit noemen wij Route-to-Profit.

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden voor verbetering van uw inkooproute? Neem vrijblijvend contact op.